top of page

Information till boende

Här hittar du som boende praktisk information. Hittar du inte det du söker eller behöver ytterligare information är du välkommen att kontakta styrelsen så hjälper vi dig.  

Byte av namnskylt för nyinflyttad

Skicka ett mail med din adress, lägenhetsnummer och namnet på den utflyttade samt det du vill ska stå på den nya skylten till

info@brffenix.se.

Bytet tar normalt ca en vecka.

 

Nya pantsättningar

När du som medlem tar nya lån så skall pantsättning skickas till vår förvaltare: 

Simpleko

ID 104

Box 84

831 21  Östersund

Frågor kring inomhusklimat

Det kommer regelbundet frågor om inomhusklimatet, dvs angående temperatur, buller och ventilation till styrelsen. Vänligen kontakta styrelsen om du undrar över detta.

Hyra förråd

Föreningen har förråd som vi hyr ut. Om du är intresserad av att hyra ett kan du kontakta

info@brffenix för att höra om köstatus och pris.

Hyra ut i andra hand
Gården

Om du vill hyra ut din bostad i andra hand skall du ansöka om tillstånd för detta i enlighet med stadgarna. Ansöker gör du genom digitalt här via Simpleko eller fylla i blanketten ovan. Blanketten mailas ifylld till info@brffenix.se. Tillståndet gäller endast så länge uppgifterna i ansökan är korrekta.

Föreningens stora fina innergård är rökfri.

På gården finns en stor grillplats och flertalet sittytor med bord och bänkar. Föreningen äger ett partytält samt fällbara bord och stolar som kan lånas av medlemmar vid större tillställningar.

 

 

 

Bygga om bostaden

Du har som lägenhetsinnehavare ett underhållsansvar för att hålla bostaden i gott skick. Dessutom har du rätt att göra diverse mindre förbättringar inne i lägenheten, men vid större förändringar ska styrelsen ge sitt tillstånd. Kom ihåg att du inte äger bostaden, utan endast rätten att disponera den. En bostadsrätt innebär inte samma frihet till förändringar som ett eget hus. 

Många ingrepp kräver tillstånd från styrelsen och i vissa fall även bygglov. Kontakta alltid styrelsen inför en renovering och läs föreningens instruktioner vid ombyggnad

i pdf ovan.

bottom of page